Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wegkijken kan echt niet meer

DE WEEK VAN PHLIPPENSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

‘Biomassa is een bom onder het klimaat’ kopte deze site eergisteren. Oh nee, dacht ik, daar gaat wéér een optie om te verduurzamen verloren. Gelukkig gaat het alleen om niet-gecertificeerde biomassa. Voor die energie blijkt dat het tempo waarin de bomen verbrand worden veel hoger ligt dan ze aangroeien en CO2 uit de lucht zuigen. Wie had een paar jaar geleden kunnen denken dat dit soort technisch nieuws voorpagina’s zou halen. We leven in een heftige tijd.

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.