Volledig scherm
PREMIUM
Manager Sanjay in zijn winkel. © Boaz Timmermans

Winkeliers hebben het zwaar: ‘Anti Netflix’ staat er groot op de pui

De buitenlandse middenstandDe meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in deze zomerserie ‘de middenstand’. Vandaag deel zes: In Sint-Gillis woont van alles en nog wat, van rijk tot arm, van Belgisch tot bijna alle andere nationaliteiten. En die hebben zo ongeveer allemaal hun eigen winkeltje.

Daar is een meneer die een kwart meloen komt kopen. Hij heeft zijn pantoffels nog aan, betaalt precies gepast, maakt een praatje over de hitte (,,Verschrikkelijk!”), en sloft weer terug naar huis. En dat is nou precies wat Sanjay bedoelt. ,,Ik verkoop spullen die je net nog even nodig hebt”, zegt hij. ,,Een ui, een stukje worst of een meloen.”

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.