Winkels willen weer open, eventueel met extra maatregelen zoals een coronatoegansbewijs.
Volledig scherm
Winkels willen weer open, eventueel met extra maatregelen zoals een coronatoegansbewijs. © Jeffrey Groeneweg

Winkeliers zijn lockdown zat en sluiten coronatoegangsbewijs niet uit

Winkels zijn bereid om extra maatregelen te nemen, als ze maar open kunnen. Het steekt winkeliers nu dat we het enige land in Europa zijn waar niet geshopt kan worden, stelt brancheorganisatie INretail.

2 reacties

 • De schrijver

  3 weken geleden
  Met een corona toegang bewijs ga ik niet winkelen!
 • Keeke

  3 weken geleden
  En zo krijgt de regering alsnog zijn zin met de Corona toegangsbewijzen. Zet de winkeliers en de horeca flink onder druk en ze bezwijken. Ik begrijp de winkeliers en de horeca volledig, zeker gezien het feit dat hun te verdienen geld nu uitgegeven wordt in het buitenland. Hoop dat de ogen van de mensen eindelijk eens open gaan, dat zij zien dat we in een controlestaat terecht gaan komen, waar alleen de regering het voor het zeggen heeft. Hopelijk laten we het als samenleving niet zover komen.
 1. We winkelen anders in coronatijd: ‘Willen op ons gemakje rondneuzen’
  PREMIUM
  dit was 2021

  We winkelen anders in coronatijd: ‘Willen op ons gemakje rondneuzen’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: anders winkelen. De drukte vermijden en dichter bij huis inkopen doen. Dat zijn de grootste veranderingen van ons winkelgedrag door de coronapandemie. Vooral winkels in kleine en middelgrote plaatsen profiteren van deze ontwikkeling. Met zelfs minder leegstand tot gevolg.