Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein waar tot vorig jaar de Orangerie, het voormalige azc stond, aan de Castiliëlaan in Eindhoven kan mogelijk ingezet worden om studenten te huisvesten. © Fotomeulenhof

1200 studentenkamers nodig in Eindhoven komend schooljaar

EINDHOVEN - Een garantie dat studenten in Eindhoven in september niet in tenten hoeven te bivakkeren bij gebrek aan kamers, kan wethouder Yasin Torunoglu niet geven. Maar hij wil wel een signaal afgeven: ,,We zien het probleem en zetten er onze schouders onder” om het tekort van zo'n 1200 kamers op te lossen.

Volledig scherm
Eindhoven buitenlandse studenten op TU/e. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

In ieder geval wil Eindhoven proberen zo snel mogelijk honderden studentenkamers en - woningen te bouwen op twee locaties in de stad: het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum aan de Castiliëlaan en het braakliggende Slachthuisterrein op de hoek Insulindelaan/Eisenhowerlaan, bij de Berenkuil. Maar ook onderzoeken de gemeente, corporaties en particuliere vastgoedeigenaren of het hospita's makkelijker gemaakt kan worden om kamers verhuren en of het mogelijk is zogenaamde friendscontracten af te sluiten: dan kunnen meerdere studenten een grotere woning huren die ze alleen niet kunnen betalen. Nu is dat vaak nog niet toegestaan, tenzij ze een relatie hebben. Onderwijsinstellingen zouden ook weer op grote schaal kamers kunnen huren voor hun studenten, zoals jaren geleden gebeurde; dat maakt de commerciële bouw van studentenhuisvesting aantrekkelijker. 

 1. LIVE | 24U VONKT! met John van den Oetelaar en Charlotte en Fleur Melkert
  Play

  LIVE | 24U VONKT! met John van den Oetelaar en Charlotte en Fleur Melkert

  In het Parktheater in Eindhoven vindt vanavond de 17e editie plaats van talkshow 24U VONKT! plaats. Presentator David van Iersel gaat de dialoog aan met ondernemende mensen die opvallen met inhoudelijk relevante onderwerpen. Vanavond komt John van den Oetelaar, hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad, praten over de toekomst van de krant en media in het algemeen. Andere tafelgasten zijn de zussen Charlotte en Fleur Melkert. Zij ontwikkelden een screeningtool voor het werven en selecteren van personeel, waardoor een ouderwets CV voortaan tot het verleden behoort.
 2. Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindhovenaar’: Het Eindhovensch Dagblad verschijnt weer!

  Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindho­venaar’: Het Eindho­vensch Dagblad verschijnt weer!

  EINDHOVEN - De eerste krant! Het Eindhovensch Dagblad - door de Duitsers verboden in 1941 - is voor het eerst weer verschenen op 22 september. ‘Er stond nog niet veel in, maar het deed je toch goed!’ Op 23 september begint het te regenen. Een strop voor de Engelsen, die goed vliegweer nodig hebben om door te kunnen stoten naar Arnhem. Beluister hier deel 5 van onze podcast.