Volledig scherm
Reconstructie beroving op 85-jarige vrouw in Eindhoven © Videostill Opsporing Verzocht

85-jarig slachtoffer uit Eindhoven dacht tijdens brute beroving aan moeder en net overleden man: ‘Ik was zó bang!’

EINDHOVEN - Het 85-jarige slachtoffer van de brute beroving in Eindhoven vertelt voor het eerst in het openbaar wat zij meemaakte op 17 november vorig jaar. ,,Ik was zó bang en kon alleen maar om mijn moeder roepen toen ik op de grond werd gegooid”, zegt ze dinsdagavond in Opsporing Verzocht. Ze werd zo erg toegetakeld, dat ze zelfs de dagen erna niet in de spiegel kon kijken door haar opgezwollen ogen.

De overval gebeurde op een triest moment in haar leven. Haar man, met wie ze zestig jaar getrouwd was geweest, was net overleden. ,,Ik dacht heel veel aan hem en kon niet begrijpen dat deze overval zo vlak hierna moest gebeuren.”

Quote

Ik kon alleen maar ‘Mama! Mama!’ roepen.

85-jarige slachtoffer

Het slachtoffer kwam net terug van een avondje bridgen met haar vriendin. Normaal gesproken wordt ze door haar dochter opgehaald, maar ze had die avond geen auto tot haar beschikking. Ze moest lopen vanaf het Cassandraplein naar haar huis, dat op een steenworp afstand ligt.

Zes hechtingen

,,Opeens voelde ik iemand aan mijn tas rukken.” Het slachtoffer had haar tas op haar schouder en haar hand om de riem gewikkeld, waardoor die niet ineens loskwam. Ze viel op de grond en werd toen zo erg toegetakeld dat zelfs de politie haar bebloede foto deelde. ,,Ik kon alleen maar ‘Mama! Mama!’ roepen”, vertelt ze over het moment dat de dader haar meerdere keren tegen het hoofd schopte.

Haar gezicht zat onder het bloed en daarvoor kreeg ze in het ziekenhuis zes hechtingen. ,,Ik kon mezelf niet in de spiegel zien, zo erg waren mijn ogen opgezwollen. 

Laffe actie

Die man zette het daarna op een lopen en liet de vrouw alleen achter op de weg zonder iets mee te nemen. Ze gilde en riep om hulp. Een vrouw en haar dochter kwamen daarna aangelopen en boden meteen eerste hulp aan de hevig bloedende vrouw. Ze is direct naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche neemt de zaak hoog op: “Het is verschrikkelijk wat deze vrouw is overkomen. Het gevoel van veiligheid is een onschuldige vrouw afgepakt door deze laffe actie. Wij doen er alles aan om de dader op te sporen en roepen iedereen op om informatie met ons te delen.”

Inmiddels is ze opgeknapt. Ze kreeg veel kaarten van mensen en voelde zich daardoor erg gesteund. Maar de dader is nog steeds niet opgepakt. 

Onderzoek

De politie heeft veel beelden van bewakingscamera's uit de buurt bekeken en heeft daarop meerdere mensen rond die tijd in de buurt van het ongeval voorbij zien komen. Een groep van zes fietsers, een vrouw die een hond uitlaat en een kleine zwarte auto, die uit de richting van het Cassandraplein kwam. ,,We hopen dat iemand zich herkent op deze beelden en ons iets meer kan vertellen.”

De dader zou een man van tussen de 20 en 25 jaar zijn en rond de 1.65 meter zijn.  Mogelijk is hij gevlucht in de richting van de Aeneaslaan, maar dat heeft mevrouw niet goed kunnen zien.

Volledig scherm