Maarten van Ooijen, staatssecretaris Jeugd en Preventie, en Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, tijdens het debat over het systeem van de jeugdbeschermingsketen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van Ooijen, staatssecretaris Jeugd en Preventie, en Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, tijdens het debat over het systeem van de jeugdbeschermingsketen. © ANP

90 kwetsbare Brabantse kinderen worden niet goed beschermd, inspectie vraagt overheid vergeefs om hulp

EINDHOVEN - Zeker 90 kinderen in Brabant kunnen nog altijd niet rekenen op de bescherming die zij volgens de rechter nodig hebben. Een jaar nadat de rijksinspectie de noodklok luidde, ziet zij de wachtlijst bij Jeugdbescherming Brabant (JBB) nog steeds niet dalen.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”