Volledig scherm
De vier winnaars van de Biologie Olympiade 2018. Met de klok mee: Ward de Ridder, Tim van Dijk, Emin Araftpoor en Yelle Tanesha. © Biologie Olympiade

Acht leerlingen uit regio Eindhoven naar landelijke Biologie Olympiade

EINDHOVEN - Acht leerlingen van middelbare scholen uit de regio gaan naar de Biologie Olympiade. Bij de bovenbouw scoorde Lars Willighagen uit 6VWO van het Eckartcollege in Eindhoven het hoogste van de Zuidoost-Brabantse toppers. Bij de onderbouw was Ruben van Arkel uit 3havo van De Berkenschutse uit Heeze zelfs de beste leerling uit zijn categorie. 

Van vrijdag 31 mei tot en met vrijdag 7 juni bepalen de finalisten op Wageningen University wie de beste biologieleerling van het land is. De beste leerlingen mogen bovendien naar de Internationale Biologie Olympiade. De onderbouw speelt een eindronde van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 juni bij hogeschool Inholland in Amsterdam.  

Bij de landelijk beste 20 leerlingen die deelnemen aan de bovenbouwfinale zitten verder Samantha Li (4VWO, Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven), Ithran Groenen (6VWO, Pleincollege Helder, Eindhoven), Dido Curwiel (5VWO, Lorentz Casimir Lyceum), Lucas van Osenbruggen (5VWO, Lorentz) en Pieter van Boekhold 5V Augustinianum, Eindhoven. Twee leerlingen, van het Heerbeeck College in Best en van het Lorentz in Eindhoven, haalden ook de finale, maar trokken zich om onbekende redenen terug.

Aan de Junior Olympiade voor de onderbouw doet uit deze regio naast Van Arkel ook Jochem Eijsbouts (2VWO Pleincollege Helder, Eindhoven) mee. 

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.