Volledig scherm
De vier winnaars van de Biologie Olympiade 2018. Met de klok mee: Ward de Ridder, Tim van Dijk, Emin Araftpoor en Yelle Tanesha. © Biologie Olympiade

Acht leerlingen uit regio Eindhoven naar landelijke Biologie Olympiade

EINDHOVEN - Acht leerlingen van middelbare scholen uit de regio gaan naar de Biologie Olympiade. Bij de bovenbouw scoorde Lars Willighagen uit 6VWO van het Eckartcollege in Eindhoven het hoogste van de Zuidoost-Brabantse toppers. Bij de onderbouw was Ruben van Arkel uit 3havo van De Berkenschutse uit Heeze zelfs de beste leerling uit zijn categorie. 

Van vrijdag 31 mei tot en met vrijdag 7 juni bepalen de finalisten op Wageningen University wie de beste biologieleerling van het land is. De beste leerlingen mogen bovendien naar de Internationale Biologie Olympiade. De onderbouw speelt een eindronde van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 juni bij hogeschool Inholland in Amsterdam.  

Bij de landelijk beste 20 leerlingen die deelnemen aan de bovenbouwfinale zitten verder Samantha Li (4VWO, Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven), Ithran Groenen (6VWO, Pleincollege Helder, Eindhoven), Dido Curwiel (5VWO, Lorentz Casimir Lyceum), Lucas van Osenbruggen (5VWO, Lorentz) en Pieter van Boekhold 5V Augustinianum, Eindhoven. Twee leerlingen, van het Heerbeeck College in Best en van het Lorentz in Eindhoven, haalden ook de finale, maar trokken zich om onbekende redenen terug.

Aan de Junior Olympiade voor de onderbouw doet uit deze regio naast Van Arkel ook Jochem Eijsbouts (2VWO Pleincollege Helder, Eindhoven) mee. 

  1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
    PREMIUM

    Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

    Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.