De meervoudige kamer van de rechtbank Den Bosch boog zich dinsdag over een viertal zaken waarin ouderen en zieken claimen dat de gemeente Eindhoven hun huishoudelijke hulp teveel heeft gekort.
Volledig scherm
PREMIUM
De meervoudige kamer van de rechtbank Den Bosch boog zich dinsdag over een viertal zaken waarin ouderen en zieken claimen dat de gemeente Eindhoven hun huishoudelijke hulp teveel heeft gekort. © Marc Bolsius

Advocaat gemeente: ‘Veel bezwaren Eindhoven door gratis juridische hulp’

EINDHOVEN - Dat honderden Eindhovenaren bezwaar maakten tegen de korting op hun huishoudelijke hulp en dat 150 van hen naar de rechter stappen betekent niet dat het gemeentebeleid tekortschiet. Nee, dat komt doordat ouderen gewend waren meer hulp te ontvangen én doordat ze gratis juridische hulp krijgen.

 1. Spoedeisende Honger: een klein fastfood feestje in de drive-in

  Spoedeisen­de Honger: een klein fastfood feestje in de drive-in

  EINDHOVEN - Tot de eerste schop voor het prestigieuze project Nieuw Bergen de grond ingaat, zullen creatievelingen onder de naam De Ambulancedienst het pand aan de Deken van Somerenstraat gebruiken voor events. Woensdag is Spoedeisende Honger van start gegaan: een drive-in met langzaam bereid fastfood dat je online bestelt, maar bij het afhalen begint het mini avontuur. Je auto, fiets, brommer, scootmobiel of wat voor voertuig dan ook (‘Je mag niet te voet komen en het voertuig kan ook niet al te groot zijn, want dat past niet’) krijgt een wasbeurt en een dj zorgt voor muzikale nazorg. Kort gezegd: een feestje, maar dan anders.
 1. Ontspannen in eigen tuin: Lizzy bezorgt jacuzzi's aan huis
  Play

  Ontspannen in eigen tuin: Lizzy bezorgt jacuzzi's aan huis

 2. Sven van Beek: 'Ik denk dat een punt verdiend is voor beide partijen'
  Play

  Sven van Beek: 'Ik denk dat een punt verdiend is voor beide partijen'