Criminaliteit en overlast maken steeds vaker de dienst uit in het Henri Dunantpark in Woensel. Anouk van Doorn wil dat er iets gebeurt en verzamelde honderden handtekeningen. CDA-raadslid Remco van Dooren steunt haar actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Criminaliteit en overlast maken steeds vaker de dienst uit in het Henri Dunantpark in Woensel. Anouk van Doorn wil dat er iets gebeurt en verzamelde honderden handtekeningen. CDA-raadslid Remco van Dooren steunt haar actie. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Anouk (18) in actie voor verloederd Henri Dunantpark in Eindhoven: ,,Ik wil niet dat mijn kinderen hier opgroeien”

EINDHOVEN - Criminelen en jongeren die overlast veroorzaken, zijn steeds vaker de baas in het Henri Dunantpark in Eindhoven. Vooral als het donker is, is het geen fijne plek. Anouk van Doorn (18) kan het niet langer aanzien. Ze startte een petitie en roept de gemeente op tot actie.

 1. ‘Politieke Tinder’ van studenten laat niet zien wat partijen zoal beloven, maar hoe ze daadwerkelijk stemmen
  PREMIUM

  ‘Politieke Tinder’ van studenten laat niet zien wat partijen zoal beloven, maar hoe ze daadwerke­lijk stemmen

  EINDHOVEN - Met de verkiezingen in aantocht rijst voor veel kiezers weer de vraag: welke partij past het best bij mij? Voor een goed antwoord ontwikkelde een groep studenten van Fontys in Eindhoven Slimmer Kiezen, een programma dat werkt zoals datingsite Tinder. ,,Onze site geeft een veel eerlijker beeld. Tussen iets willen en dat ook uitvoeren zit een wereld van verschil.”
 2. Miskleun rond huishoudelijke hulp maar voor afrekening is het te laat
  PREMIUM

  Miskleun rond huishoude­lij­ke hulp maar voor afrekening is het te laat

  EINDHOVEN - In de voorbereiding, tijdens de invoering en bij de evaluatie ging het op alle fronten mis. Het zijn spijkerharde conclusies die de Eindhovense rekenkamer trekt over de wijze waarop de nieuwe werkwijze voor het toekennen van huishoudelijke hulp in 2018 werd ingevoerd. In een dik rapport krijgt het Eindhovense college er flink van langs, vooral omdat de slachtoffers horen tot de meest kwetsbare groep Eindhovenaren.
 1. Samenvatting: PSV - RKC Waalwijk
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting: PSV - RKC Waalwijk

  23 januari
 2. De avondklok zorgt voor lege straten in Tilburg
  Play

  De avondklok zorgt voor lege straten in Tilburg