Volledig scherm
Arrestatieteam doet inval in gebouw op Strijp-S in Eindhoven. © Bert Jansen

Arrestatieteam valt gebouw op Strijp-S binnen, twee personen geblinddoekt afgevoerd

EINDHOVEN - Een arrestatieteam van de politie is zaterdagavond een appartement op Strijp-S in Eindhoven binnengevallen. Daarbij zijn twee mensen aangehouden, een man en een vrouw. Volgens ooggetuigen zwaaide de vrouw met een mes en toonde ze een kartonnen doos met de afbeelding van een pistool.

Een groep van zo’n 25 mensen hield een feest op de binnenplaats van de flat op de Torenallee. Op de 4e verdieping van het gebouw hoorden ze een felle ruzie tussen twee personen. Later richtte de woede van de vrouw zich tot de groep die buiten het feestje vierde. Volgens ooggetuigen zwaaide ze vanuit het raam met een mes en ze liet een kartonnen doos zien met een foto van een wapen. ‘Jullie gaan dood’, zou de vrouw hebben geroepen. Volgens ooggetuigen zou de vrouw een verwarde indruk hebben gemaakt.

,,Ik vond het zelf niet heel dreigend, maar er waren ook kleine kinderen op het feest’’, zegt ooggetuige Diem Vermulst. ,,Hun ouders waren bang. Wij hebben gebeld naar de politie, want stel je voor: ze komt naar buiten. Je weet het nooit.’’

Rond 6 uur kwamen zo’n 10 auto’s van het arrestatieteam en nog meer politiewagens naar de Torenallee. Acht leden van het arrestatieteam - sommigen met grote maskers en schilden – en een hond gingen het gebouw binnen. Twee uur later werden een man en een vrouw geblinddoekt naar buiten gebracht. Tijdens de actie moesten bewoners binnen blijven, andere personen moesten op afstand blijven. De politie had een gebied rondom de flat afgezet met linten.