Volledig scherm

Auto van verdachte schietpartij Utrecht stond om de hoek dus Henk uit Eindhoven moest van het dak af: ‘Ik voelde me even een schietschijf’

EINDHOVEN - Het nieuws over de schietpartij in Utrecht had dakdekker Henk Tackenberg een kwartier eerder wel gehoord maar de Eindhovenaar schrok toch nog toen hij door de politie gesommeerd werd van het dak te komen. 

Tackenberg was met een collega aan het werk op een dak in de Kershoflaan in Utrecht. Een straat haaks op de Tichelaarslaan waar de rode Renault Clio stond die vermoedelijk door de schutters als vluchtauto is gebruikt. ,,Opeens hoor ik iemand roepen: ‘Kom naar beneden, kom naar beneden’. Eenmaal beneden begreep ik dat ze ons alleen even wilden spreken maar ik voelde me wel even een schietschijf”, vertelt Tackenberg. 

De Eindhovenaar vertelt dat de omgeving al snel blauw stond van de politie. ,,In de Tichelaarslaan een hele rij politiebusjes. Agenten met bivakmutsen en mitrailleurs. Het was net een film. Boven ons cirkelden drie politiehelikopters. Ze vroegen of we iets gezien hadden. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de Clio geprobeerd door de Kershoflaan te rijden maar daar stond onze hoogwerker in de weg.” 

Tackenberg en zijn collega mochten niet terug het dak op. ,,Dat vond de politie niet goed. Volgens mij waren ze om de hoek bezig met een inval in de flat aan de Laan van Engelswier. Die loopt parallel aan de weg waar wij op het dak stonden. Qua productie was het niet echt een efficiënte dag maar het was wel een hele ervaring.”