Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Baas pandjeshuis Eindhoven krijgt 29 maanden celstraf

DEN BOSCH - De voormalig eigenaar van een Eindhovens pandjeshuis krijgt in totaal 29 maanden celstraf. De Mierlonaar had volgens de rechtbank in Den Bosch moeten weten dat hij gestolen goederen in zijn zaak had.

Daarnaast sjoemelde de man bij de aanvraag van een hypotheek en dealde hij coke. Zijn dochter, die in de zaak werkte en ook bij de hypotheekaanvraag was betrokken, krijgt twee maanden cel en 216 uur taakstraf, plus een jaar voorwaardelijk. Vader en dochter mogen vijf jaar niet meer in een pandjeshuis werken. 

De echtgenote van de Mierlonaar krijgt voor haar aandeel in de hypotheekfraude een taakstraf van 135 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Het pandjesbedrijf zelf krijgt een boete van in totaal 36.800 euro.

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.