Volledig scherm
Basisschool de St@rtbaan in Meerhoven. © Peter Doesburg

Basisschool St@rtbaan in Meerhoven speelt met tweetalig onderwijs in op behoefte expats

EINDHOVEN - Expats vestigen zich vaker permanent in Meerhoven. Om op deze trend in te spelen begint basisschool de St@rtbaan het komende schooljaar ­I-St@rt; een tweetalige stroom binnen de bestaande school.

Deze nieuwe stroom zal voor de helft in het Engels en de andere helft in het Nederlands worden gegeven en zal het International Primary Curriculum (IPC) volgen. Dit is sinds 2018 ook het geval op Saltoschool de Reigerlaan.

In februari was er een drukbezochte infoavond waar adjunct-directeur Hanneke Hermans het nieuwe programma presenteerde. ,,We zien een groeiende behoefte aan flexibel onderwijs voor expats die aan de ene kant graag willen integreren in de samenleving, maar aan de andere kant nog wel de optie willen houden om eventueel naar een ander land te gaan.”

Wensen

Het programma biedt dan ook de mogelijkheid om na groep 8 zowel een Nederlandse als een internationale vervolgopleiding te doen, afhankelijk van wat de wensen zijn.

Het enthousiasme voor de I-St@rt blijkt groot, met al ruim meer dan honderd aanmeldingen. Dit is een mix van zowel nieuwe leerlingen als leerlingen die al op de St@rtbaan zitten. Naar verwachting worden het vier klassen tussen groep 1 en 5. Hermans: ,,Ondertussen zijn we hard aan het zoeken naar nieuwe leerkrachten met een internationale achtergrond om ons team te komen versterken. Erg mooi om te zien dat culturen en talen samenkomen en inspiratie geven voor een nieuwe vorm van internationaal onderwijs.”

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.