Volledig scherm
PREMIUM
Het pand op de campus waar de school komt

Bekritiseerde fotovakschool opent in Eindhoven

EINDHOVEN - De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (navb) opent een vestiging op het TU/e-terrein in Eindhoven. Een particuliere school met hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van fotografie en film die recent nog in opspraak raakte na een artikel in NRC Handelsblad.

Docenten van de school klagen in die krant over de enorme chaos bij de instelling. De directie stelde daarop dat de opleidingen last hebben van groeistuipen. Toch opent de academie nu dus in Eindhoven een nieuwe vestiging. Volgens directeur Paul Akkermans komt deze echter in plaats van de twee vestigingen in Boxtel en Venlo. 

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.