Volledig scherm
De alcoholcontrole. © Team Verkeer Oost-Brabant

Beschonken vrouw (25) appt achter het stuur en rijdt bijna motoragent aan bij alcoholcontrole

EINDHOVEN/HELMOND - Een 25-jarige vrouw was zaterdagavond zo druk in de weer met haar telefoon, dat ze bijna een motoragent aanreed bij een alcoholcontrole in Eindhoven. Daarnaast had ze te veel gedronken. 

De motoragent probeerde de vrouw een stopteken te geven, maar ze zag hem te laat doordat ze op haar telefoon aan het kijken was. De vrouw blies vervolgens 245 ug/l. Ze kreeg een proces verbaal voor rijden onder invloed en een boete voor telefoongebruik achter het stuur. 

Tien andere bestuurders werden bij deze en een andere alcoholcontrole in Helmond ook betrapt met te veel drank op achter het stuur. Twee daarvan mochten direct hun rijbewijs inleveren. Een van hen blies 585 ug/l. Dat is dubbel de toegestane hoeveelheid alcohol. 

  1. Pleegouders haken af door gebrek aan begeleiding en nazorg
    PREMIUM

    Pleegou­ders haken af door gebrek aan begelei­ding en nazorg

    EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.