Volledig scherm
Granaat tegen woning aan Zilvermeeuwlaan in Eindhoven. © Bert Jansen

Beveiligingscamera's in Villapark Eindhoven blijven langer hangen na granaataanslag

EINDHOVEN - Hoewel er volgens de politie ‘geen concrete vervolgdreiging’ is voor het huis in het Eindhovense Villapark dat vorige maand doelwit was van drie aanslagen, laat burgemeester John Jorritsma de extra camera’s die er toen zijn geplaatst, langer hangen.

Het huis aan de Zilvermeeuwlaan werd begin maart ‘s nachts bekogeld met, volgens de bewoners, een baksteen. De volgende dag ging een 45-km-autootje in vlammen op, een week later ontplofte een handgranaat. Door kogelvrij glas vielen er geen gewonden. De zwaar beschadigde ruiten zijn inmiddels vervangen.

Jorritsma liet twee dagen na de ontploffing extra camera’s ophangen in die Zilvermeeuwlaan en de Kievitlaan. Dat was voorlopig voor een maand. In een raadsinformatiebrief schrijft hij nu dat hij die termijn met minimaal een maand verlengt.

Met politie en stadstoezicht zijn afspraken gemaakt over ‘extra aandacht’. Ook die blijft voorlopig voortduren. 

  1. Vredeoord Eindhoven: van Philipscomplex naar bouwput
    Toen en Nu

    Vredeoord Eindhoven: van Philipscom­plex naar bouwput

    EINDHOVEN - In Eindhoven wordt veel gebouwd, maar ook verdwijnen gebouwen om plaats te maken voor iets nieuws. Oude satellietfoto's geven een verrassende kijk op het voormalige Philipscomplex tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, de Pieter Zeemanstraat en landgoed De Grote Beek. Deze zomer neemt Eindhovens Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het voormalig Philips Complex Vredeoord.