Volledig scherm
PREMIUM
Varkens in een stal in Reusel. © Hollandse Hoogte /Tom van Limpt

Boeren boos op D66: ‘De Groot liegt alles aan elkaar’

EINDHOVEN/HELMOND - Het voorstel van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren als middel om de woningbouw weer op gang te krijgen, krijgt een vernietigende ontvangst in de agrarisch sector. Boeren en landbouworganisaties maken gehakt van zijn plan. 

,,Tjeerd de Groot liegt alles aan elkaar, voor eigen politiek gewin in de Randstad", stelt Linda Janssen, voorzitter van varkenshoudersbond POV, in een verklaring mede namens de pluimveeorganisaties NOP en NVP. De D66'er wil volgens Janssen ‘een deel van het platteland opofferen voor de geneugten van de stad'. 

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”