Volledig scherm
De gemeente Eindhoven ziet nieuwbouw op het huidige parkeerterrein aan de Willemstraat wel zitten. © Jean Pierre Reijnen

Bouw op terrein Vogelzang in Eindhoven stap dichterbij

EINDHOVEN - De bouw van bijna 100 woningen op het voormalige Vogelzangterrein aan de Willemstraat in Eindhoven zal niet tot parkeerproblemen leiden, ook al is die plek nu in gebruik als parkeerterrein. Bewoners van de nieuwe huizen zullen hun auto straks op eigen terrein moeten gaan parkeren.

Bovendien is er in de directe omgeving sprake van betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders. Daarmee weerlegt het Eindhovense college van B en W één van de belangrijkste bezwaren van direct omwonenden en van de wijkvereniging tegen dit nieuwbouwplan. Dat blijkt uit het voorstel voor het wijzigen van het bestemmingsplan voor dit al jaren braakliggende terrein dat het college nu naar de Eindhovense gemeenteraad heeft gestuurd.

Het gaat om de plek waar in een grijs verleden de hifi-winkel Vogelzang gevestigd was. Op die plek gaat projectontwikkelaar Burgland binnenkort aan de slag. Dit bouwplan is gekoppeld aan een ander plan van deze projectontwikkelaar. Dat wordt gebouwd op het voormalige Van de Ven-terrein, een stukje verderop aan de Willemstraat. Daar gaat het om iets meer dan 80 woningen.

In de Eindhovense gemeenteraad is de afgelopen tijd al veelvuldig over beide plannen gesproken. Daarbij kreeg het college met name vanuit de hoek van D66 het verwijt dat er onvoldoende rekening was gehouden met de standpunten van de buurtbewoners en de wijkvereniging. Die kritiek leidde er toe dat wethouder Yasin Torunoglu (PvdA) van wonen en wijken opnieuw met hen aan tafel is gegaan, in een poging een oplossing te vinden voor de bezwaren op de plannen vanuit het Vonderkwartier.

Wat betreft de te verwachten parkeeroverlast is dat niet gelukt, maar op een ander terrein is dat wel gebeurd. Een tweede bezwaar van de buurt was dat de nieuwe woningen qua bouwstijl niet bij de jaren dertig-architectuur van de wijk pasten. Aan dat bezwaar is de bouwer tot tevredenheid van de wijk tegemoetgekomen, zo laat Torunoglu aan de gemeenteraad weten.