Volledig scherm
Een impressie van de bouwplannen van Burgland Real Estate op het Vogelzangterrein in Eindhoven met op de voorgrond de Willemstraat. © Burgland Real Estate

Bouwinvest koopt 139 huurappartementen Vogelzang- en Van de Ven-terrein in Eindhoven

EINDHOVEN - De 139 huurappartementen die gebouwd worden op het Vogelzang- en het Van de Ven-terrein aan de Willemstraat zijn verkocht aan Bouwinvest, nog voor de bouw is begonnen. De belegger maakt bovendien bekend zijn portefeuille in Eindhoven verder uit te willen breiden. 

Nu bezit Bouwinvest onder meer al woningen in het plan Blok 61 op Strijp-S en in project Picuskade aan het Eindhovensch Kanaal. De prijzen van 60 huurappartementen in het project De Gebroeders, Lodewijk en Willem, blijven in ieder geval de eerste tien jaar in het middensegment, zo heeft de gemeente Eindhoven opgelegd. Bovendien zal bij de verhuur van deze woning een voorrangsregeling gelden voor huurders die in Eindhoven een sociale huurwoning of koopwoning van maximaal € 300.000 achterlaten.

Volledig scherm
Picuskade, nieuwbouwproject met woningen aan het Eindhovensch Kanaal in Eindhoven. © Michel Theeuwen

Die afspraken over de verhuur van de appartementen zijn gemaakt met ontwikkelaar Burgland Real Estate die het plan - waartoe ook 49 koopwoningen en -flats behoren - heeft gemaakt. Na jaren van tevergeefs plannen maken, is aannemer Ten Brinke Group in Helmond nu klaar voor de bouw. 

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments: “In Eindhoven zien wij een grote vraag naar vrije sector huurwoningen. Met deze investering spelen wij hierop in en dragen wij ook bij aan de toename van huurwoningen voor het middensegment. Wij hopen de komende jaren het aandeel van Eindhoven in onze totale portefeuille verder te laten groeien.”