Het Elkerliek Ziekenhuis.
Volledig scherm
Het Elkerliek Ziekenhuis. ©

Brabantse ziekenhuizen doen oproep voor extra mankracht

Ziekenhuizen in de regio houden rekening met een grote toestroom van coronapatiënten. Ze roepen mensen met zorgervaring op om te komen helpen in het ziekenhuis.

,,Op dit moment hebben we nog voldoende capaciteit. Maar je weet niet in hoeverre er nog een toename van coronapatiënten komt’’, zegt een woordvoerder van het St. Anna Ziekenhuis over de oproep. De overheid maakte het deze week al makkelijker voor voormalig zorgpersoneel om terug te keren in het ziekenhuis. Verpleegkundigen en artsen wiens registratie in het BIG-register is verlopen na 1 januari 2018, mogen bij uitzondering weer aan de slag in de zorg, zonder dat zij zich opnieuw in het register inschrijven.

Ook veel andere ziekenhuizen vragen om vrijwillige ondersteuning van het personeel. In het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond worden onder meer medisch specialisten, basisartsen en verpleegkundigen gezocht. Het Catharina Ziekenhuis heeft eveneens zo’n oproep geplaatst. Binnen een dag meldden veel mensen zich aan, want op het einde van de dag waren al veel ‘vacatures’ van de website gehaald. Het Cathrien heeft nog wel behoefte aan verpleegkundigen.