Volledig scherm
Brandstore 5611 in de Piazza in Eindhoven. © Jansen Media

Brandstore 5611 dicht, binnenstad Eindhoven te duur

EINDHOVEN - Brandstore 5611 sluit eind januari de winkel. En daarmee vertrekt één van de laatste kleine ondernemers uit de Piazza. ,,We zijn een gezond bedrijf, maar kunnen geen andere betaalbare locatie in de binnenstad vinden. Dus stoppen we."

Ondernemer Sander van Abeelen heeft zijn personeel vorige week geïnformeerd. Sommigen hebben al een andere baan, twee zijn nog op zoek. ,,In retailland is natuurlijk van alles aan de hand, maar de Piazza is voor ons een te dure A-locatie. We hebben het afgelopen halfjaar gezocht naar een prijstechnisch interessante en geschikte locatie in de binnenstad, maar die hebben we niet kunnen vinden. Dus heb ik het besluit moeten nemen om de stekker eruit te trekken."

Van Abeelen neemt zijn beslissing met weemoed. ,,In de eerste opzet was de Piazza een fashion-centre. Maar dat is het al lang niet meer. Er komen steeds meer fastfoodzaken bij. Ook zaken als Decathlon en Zara voegen voor ons niet veel toe." De resterende zes weken houdt Brandstore 5611 een leegverkoop om eind januari de deuren definitief te sluiten.