Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Briljanten paar Van Hout uit Eindhoven: al 65 jaar steggelen en bijleggen

EINDHOVEN - Het duurde even voor de vonk oversloeg tussen Jan van Hout (90) en zijn vrouw Jenny (87). Bij hun thuis in Tivoli was het altijd gezellig druk met 8 kinderen en vele vriendjes en vriendinnetjes. Ook Jenny kwam graag langs in Tivoli. ,,We vormden echt een vriendengroep met zijn allen.” Inmiddels is het stel maar liefst 65 jaar getrouwd.

Haar vader had het als eerste door dat er meer speelde. Dus toen Jan weer langskwam, zei hij: ‘Dat kleine zwarte soldaatje komt voor jou.’ Een verwijzing naar zijn pikzwarte haren en het kostuum uit zijn diensttijd, net na de Tweede Wereldoorlog. Daarna werkte hij nog 35 jaar voor de luchtmacht, Jenny werkte enige tijd als controleur bij Linnenfabriek Van Dissel.

Jan van Hout (90) en zijn vrouw Jenny (87).
Volledig scherm
Jan van Hout (90) en zijn vrouw Jenny (87). © RV

In 1959 trouwden ze voor de kerk en gingen samenwonen in een flat aan de Karel de Grotelaan. ,,Toen waren we al vier jaar voor de wet getrouwd, maar omdat er woningnood was, bleef ik bij mijn ouders wonen.” Later verhuisden ze naar een woning in de Weteringstraat, die Jan zelf verbouwde. De zoldervloer waar hun twee zoons Toon en Jack sliepen, maakte hij van het hout van oude munitiekisten.

Volgens Jack waren zijn ouders het de afgelopen 65 jaar vooral oneens. ,,Als Jan zegt dat iets geel is, is het volgens Jenny rood.” Zijn moeder lacht en knikt. ,,Wij zijn het nooit eens, maar we zijn ook nog nooit een dag kwaad op elkaar gebleven. Dat vind ik zo leuk aan hem, dat we alles kunnen vergeten en vergeven.” Dat is volgens het diamanten echtpaar de gouden tip voor een gelukkige relatie. ,,En we hadden allebei onze eigen hobby’s, maar ook gemeenschappelijke interesses.” Zo fietsten ze veel, waren actief in de Paulus Parochie en ontvingen ruim 25 jaar veteranen voor de Airborne-herdenking. ,,Ons leven is nooit saai geweest.”

Trouwfoto van Jan en Henny van Hout.
Volledig scherm
Trouwfoto van Jan en Henny van Hout. © RV