Volledig scherm
© Politie.nl

Bureau Brabant besteedt aandacht aan misdrijven in Eindhoven, Oisterwijk en Den Bosch

REGIO - In de aanstaande uitzending van Bureau Brabant, die op maandag 14 januari te zien is, wordt er aandacht besteed aan diverse misdrijven in deze regio. Twee overvallen, gepleegd in Eindhoven en Hilvarenbeek, passeren de revue. Ook een woninginbraak in Oisterwijk en de diefstal van een handtas in Den Bosch komen in de aflevering aan bod.

Te beginnen met een overval op cafetaria 't Belske in Eindhoven. Op 5 augustus, omstreeks 22.20 uur, werd daar door de dader met een mes gezwaaid. Er zijn beelden van de overval vanuit verschillende cameraposities.

Den Bosch

Op 24 juli jongstleden werd een vrouw, die boodschappen deed bij de Jumbo in de Helftheuvelpassage in Den Bosch, haar handtas ontvreemd. Die tas hing aan haar boodschappenkarretje, maar werd gestolen. Er zijn camerabeelden van vermoedelijk twee vrouwen die zich schuldig maakten aan de diefstal.

Oisterwijk

In een vrijstaande woning aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk werd op 29 oktober jongstleden ingebroken. Sieraden werden toen onder meer buit gemaakt. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat er drie verdachten naar het hek rennen, met een zak met een mogelijke buit. Op het moment van de inbraak waren de inwoners niet thuis.

Hilvarenbeek

Tot slot een woningoverval in Hilvarenbeek, die op 15 november jongstleden plaatsvond. Twee overvallers met bivakmutsen op belden aan bij een woning aan de Ds. van Heusdenstraat en drongen, nadat de bewoonster de voordeur opende, het huis binnen. Een van de daders had een vuurwapen bij zich. Er werd geweld gebruikt:  de bewoonster werd al bloedend - op de grond - aangetroffen. De daders zouden twee blanke mannen met een normaal postuur zijn.

Maandagavond om 18.00 uur is de uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant te zien.