Carnavalsmis in Catharinakerk
Volledig scherm
PREMIUM
Carnavalsmis in Catharinakerk © DCI Media

Carnavalsmis brengt samen en laat grenzen vervagen

UpdateEINDHOVEN - De Lampegatse carnavalsmis, zondag alweer voor de 22ste keer, blijft een pakkend feest van saamhorigheid en bezinning.

Quote

De mis is voor mij elkaar jaar weer het hoogtepunt van het carnaval in Eindhoven

Toos van Geven

De organisatie van de carnavalsmis slaagt er elk jaar weer in om van de traditionele kerkdienst op carnavalszondag een gebeuren te maken waar kerk en carnaval elkaar op een respectvolle manier ontmoeten. Momenten van uitbundige samenzang werden afgewisseld met momenten van bezinning, wat voor een fantastische sfeer zorgde in de stampvolle Catharinakerk. De mis werd live uitgezonden door Studio040 en was ook te volgen op grote schermen in de tent op de Markt.

,,De mis is voor mij elk jaar weer het hoogtepunt van het carnaval in Eindhoven”, laat de 84-jarige Toos van Geven na afloop weten. ,,Dit is de dertiende of veertiende keer dat ik naar de Lampegatse carnavalsmis kom”, aldus de Eindhovense. De carnavaleske dienst wordt georganiseerd door de aparte Misorganisatie en niet meer door het Lampegats Gemengd Mannenkoor zoals wij eerder abusievelijk meldden. Dat ludieke koor nam wel het initiatief 22 jaar geleden.