Cas Pikaar (23) van Doyy is volgens Michelin de sterrenkok van de toekomst

VideoEINDHOVEN - Sterrenzaken zijn chic en poenerig. Dat imago lijkt Michelin van zich af te willen schudden door jonge chef-koks in de schijnwerpers te zetten. Het talent van de toekomst is wat de gids betreft Cas Pikaar (23), chef bij restaurant Doyy in Eindhoven.

  1. Wiesen behoudt Michelinster: ‘Het is onbeschrijfelijk wat voor een geweldig moment dat is’
    Play
    video

    Wiesen behoudt Michelin­ster: ‘Het is onbeschrij­fe­lijk wat voor een geweldig moment dat is’

    EINDHOVEN - De Michelingids heeft maandag bekendgemaakt welke restaurants weer op een of meer sterren kunnen rekenen. Yuri Wiesen (46), chef-kok en eigenaar van restaurant Wiesen in Eindhoven, kan zich nog goed herinneren dat hij vijf jaar geleden voor de eerste keer een Michelinster kreeg. ,,Ineens sta je compleet in het middelpunt. Pers, interviews, het is één groot circus.” Wiesen behoudt zijn ster.