Jean Pierre Reijnen/DCI Media
Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Catharina Eindhoven: ‘parapluutje’ in hart kan beroerte voorkomen

EINDHOVEN - Ook jonge en gezonde mensen kunnen plots een beroerte krijgen, terwijl dat  normaal gesproken vooral ouderen treft. De reden blijkt  vaak een klein gaatje in het hart tussen twee hartboezems, waarmee alle baby's worden geboren en dat zich na enige tijd vanzelf sluit. Maar bij een derde gebeurt dat niet. 

 1. Theaterfestival De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

  Theaterfes­ti­val De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

  De 30ste editie van De Parade werd vrijdagavond afgetrapt in Eindhoven, naast het Parktheater. Het was de eerste keer dat het bekende theaterfestival Brabant aandeed. Het is het eerste festival in Zuid-Nederland in dit coronajaar. De Parade in Eindhoven vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. De tent De Reizende Schouwburg blijft nog tot en met 27 juni in Eindhoven staan. Per dag is er plek voor 150 bezoekers. Die kunnen een pakket boeken met diner, of een matinee. Op het programma onder meer de cabaretiers Remko Vrijdag en Rutger de Bekker en Het Zuidelijk Toneel.
 2. Techniek in Catharina ziekenhuis Eindhoven: bij herseninfarct schade gehalveerd
  PREMIUM

  Techniek in Catharina ziekenhuis Eindhoven: bij hersenin­farct schade gehalveerd

  EINDHOVEN - De helft van de patiënten die met een zeer zwaar herseninfarct in de grote hersenslagader terechtkomen in het Catharina ziekenhuis Eindhoven houdt daar geen blijvende gevolgen aan over, zoals verlammingen of spraakstoornissen. Vijf jaar geleden was dat nog maar een op de vijf. Die enorme winst komt door de komst van een techniek waarmee de bloedprop die het infarct veroorzaakt wordt beetgepakt en weggehaald.