Volledig scherm
PREMIUM
© Rene Manders

Coffeeshops Eindhoven: proef is vragen om overlast

EINDHOVEN - Als minister Grapperhaus uit is op meer overlast, dan moet hij zijn huidige wietexperiment-voorstel vooral onverkort doorzetten. Omdat hij hierin geen ruimte laat voor toeristen en liefhebbers van buitenlandse hasj, zal de illegale verkoop op straat toenemen.

Dat zegt voorzitter Lisa Lankes van de Vereniging Coffeeshops Eindhoven (VCE), zelf uitbater van The Pink aan de Willemstraat. Het kabinet wil maximaal tien kwekers in Nederland selecteren en vrijstellen van het verbod op wietproductie. Tien gemeenten mogen zich aanmelden om mee te doen. Het voorstel ligt tot eind december open voor inspraak. De huidige opzet is veel te rigide, zeiden Brabantse burgemeesters al eerder.

  1. Discriminerende foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissielid boete
    PREMIUM

    Discrimine­ren­de foto’s op Facebook kosten Eindhovens LPF-commissie­lid boete

    EINDHOVEN - Het Eindhovense LPF-commissielid Mari Nijs maakte zich in november 2018 schuldig aan 'groepsbelediging' door het plaatsen van 'onredelijke en discriminerende' foto's op zijn Facebookpagina. Politierechter P. Appelhof veroordeelde de politicus maandag in Eindhoven tot een boete van 500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. "Je mag niet meer voor je mening uitkomen", constateerde de 52-jarige Nijs verontwaardigd.