Volledig scherm
PREMIUM
De GGZE © Rijnhout Media

Dagbehandeling autisme voor kinderen uit regio Eindhoven op de helling; GGzE worstelt met bezuinigingen

EINDHOVEN - De GGzE wil stoppen met een speciaal project voor jongeren die door hun autisme zijn vastgelopen op school. Hun ouders zijn in paniek: de GGzE wil er al per 1 juli de stekker uittrekken, zonder dat er een alternatief ligt. Hun kinderen komen straks dus (weer) thuis te zitten.

Al twaalf jaar wordt de dagbehandeling autisme (dba) aangeboden aan jongeren in de regio Eindhoven, de laatste drie jaar door de GGzE. Het is de enige plek in de regio waar deze combinatie van onderwijs en behandeling wordt aangeboden. De GGzE zegt hiermee te moeten stoppen door landelijke ontwikkelingen en lokale bezuinigingen: ,,De gemeente Eindhoven lijkt meer gericht op financiële beheersbaarheid dan op duurzame, zorginhoudelijke oplossingen."

  1. LIVE | 24U VONKT! met John van den Oetelaar en Charlotte en Fleur Melkert
    Play

    LIVE | 24U VONKT! met John van den Oetelaar en Charlotte en Fleur Melkert

    In het Parktheater in Eindhoven vindt vanavond de 17e editie plaats van talkshow 24U VONKT! plaats. Presentator David van Iersel gaat de dialoog aan met ondernemende mensen die opvallen met inhoudelijk relevante onderwerpen. Vanavond komt John van den Oetelaar, hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad, praten over de toekomst van de krant en media in het algemeen. Andere tafelgasten zijn de zussen Charlotte en Fleur Melkert. Zij ontwikkelden een screeningtool voor het werven en selecteren van personeel, waardoor een ouderwets CV voortaan tot het verleden behoort.