Volledig scherm
Kinderen weten het DBS-trapveldje al goed te vinden. © DCI media

DBS heeft eindelijk een veld voor iedereen

EINDHOVEN - Voetbalclub DBS heeft sinds eind vorig jaar een splinternieuw pannaveldje dat voor iedereen toegankelijk is die even lekker wil voetballen.

Ad van de Berk is al bijna 50 jaar een bekend gezicht bij DBS en is de organisator achter de totstandkoming van het nieuwe pannaveldje. Zijn rechterhand in deze was oud- voorzitter Henk Boudewijns.

Van de Berk: ,,Er zijn al een paar voetbalclubs in de buurt die een soortgelijke faciliteit hebben zoals Unitas en Rood-Wit Veldhoven. Ook bij ons kwam steeds vaker de vraag van spelers, jeugd en ouders of wij dat ook zouden kunnen doen." Het idee achter het veldje is losjes gebaseerd op de Johan Cruijff-veldjes in grote steden, maar is wel fundamenteel anders door bijvoorbeeld het gebruik van kunstgras in plaats van beton. Van de Berg: ,,Dit soort veldjes zijn heel laagdrempelig voor met name kinderen die misschien nog niet op een voetbalclub zitten. Je kunt even snel een balletje trappen met je vriendjes en meteen aan je techniek in de kleine ruimte werken."

Mensen samenbrengen

Het veldje is dan ook een verlengstuk van DBS richting de omliggende wijken. Van de Berg: ,,Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke functie en hopen dat dit veldje door iedereen uit de buurt gebruikt gaat worden en mensen samenbrengt."

De aanleg leek in eerste instantie redelijk overzichtelijk. Maar door de vele goedkeuringsprocedures die afgehandeld moesten worden en een aantal tegenvallers met de beschikbaarheid van materialen heeft de planning uiteindelijk tien maanden geduurd.

Van de Berk: ,,Er waren jammer genoeg geen subsidies beschikbaar bij de gemeente Eindhoven, maar dankzij sponsors van binnen en buiten de club zoals bijvoorbeeld de trainer van jeugd onder 7, Yoeri Spronck, is het uiteindelijk gelukt de begroting sluitend te krijgen." Toen dit eenmaal rond was, is eind november 2019 met de aanleg begonnen, die iets minder dan een maand heeft geduurd.

Opening

De officiële opening van het veldje laat nog even op zich wachten, maar er wordt hard gewerkt om dit in de komende maanden te organiseren. Van de Berk: ,,We willen er natuurlijk een leuk feestje van maken, dus we proberen een paar bekende voetballers zo ver te krijgen om de opening te doen." DBS'er en huidige coach van PSV1 Ernest Faber heeft al toegezegd.

DBS kijkt al vooruit om komende zomer bijvoorbeeld workshops en kleine toernooitjes te organiseren op het nieuwe veldje.