Dit huis dat bestaat uit natuurlijke - biobased - materialen is te zien tijdens de DDW in Eindhoven  op het Ketelhuisplein op Strijp-S. De isolatiepanelen zijn gemaakt van hennep; plantjes die hier voor de ingang staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit huis dat bestaat uit natuurlijke - biobased - materialen is te zien tijdens de DDW in Eindhoven op het Ketelhuisplein op Strijp-S. De isolatiepanelen zijn gemaakt van hennep; plantjes die hier voor de ingang staan. © Rene Manders/DCI Media

De DDW in Eindhoven laat met natuurhuis en fabriekswoning van een ton zien dat bouwen efficiënter en duurzamer kan

EINDHOVEN - De Dutch Design Week (DDW) is er niet alleen voor ontwerpers van kopjes en stoelen, of voor moeilijke sociale onderwerpen. Ook het bouwen van huizen komt er voorbij. Een onderwerp waar je (meestal) wel een spijker in kunt slaan. 

  1. Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt
    PREMIUM

    Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt

    TILBURG/HELMOND - Voordat er dadelijk echt geen loodgieter meer is om je wc te ontstoppen, geen verpleegkundige om je ouders te helpen en geen kok om je ossenhaas te bereiden, moeten mbo-scholieren verplicht langs al dat soort beroepen waar nu amper nog iemand voor te vinden is. Om ze daar lekker voor te maken. En hun docenten ook. En als het aan de Brabantse tak van werkgeversorganisatie VNO-NCW ligt óók de ouders.