In Utrecht brengen Rode Kruis-medewerkers pakketten van de voedselbank naar mensen die thuis in quarantaine verblijven.
Volledig scherm
In Utrecht brengen Rode Kruis-medewerkers pakketten van de voedselbank naar mensen die thuis in quarantaine verblijven. © BSR Agency

Digitale vrijmibo voor Rode Kruis vanuit Eindhovens café

EINDHOVEN - Aan het eind van de werkweek is het op de vrijdagmiddag altijd prettig borrelen met de collega's. Maar met gesloten kroegen en al dat thuiswerken gaat dat nu even niet. Tijd voor een vrijmibo op afstand, vindt Eindhovenaar Emile Peels. 

Hef thuis met zijn allen het glas en proost op een betere toekomst, is de achterliggende gedachte van de digitale vrijdagmiddagborrel die vrijdagmiddag 27 maart om 17.00 uur van start gaat en live uitgezonden wordt op de site vrijmibotegencorona.nl. Het is tegelijkertijd een actie voor het Rode Kruis. 

‘Omdat wij vinden dat onze helden van het Rode Kruis nu alle steun kunnen gebruiken, leek het ons een geweldig idee om een doneer-actie te koppelen aan onze VrijMiBo', melden de organisatoren op hun website. Het doel is om minstens 10.000 euro op te halen. 

Artiesten 

Het digitale evenement is bedacht door Emile Peels en wordt geproduceerd vanuit café Publiek op de Markt in Eindhoven. Ook hier worden de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in acht genomen: ,,Drie mensen zijn bij de productie betrokken, zij zorgen ervoor dat de beelden op de site worden gestreamd. De artiesten die we bereid gevonden hebben om mee te doen, doen dat allemaal vanuit huis.” En dat zijn niet de minsten, aldus Peels. Naast DJ Jean, the Partysquad en Mental Theo  doen ook Dries Roelvink, Hans Kazan, Robin Albers (Jaydee) en Ilja Gort mee. 

Chatboxen 

Deelnemers aan de vrijdagmiddagborrel voor het Rode Kruis kunnen met elkaar kletsen in de tien chatboxen op de site, met tekst of eventueel ook via de webcam. Zelf werkt Peels niet voor het Rode Kruis, zegt hij desgevraagd. ,,Maar een aantal vrienden van mij wel. Toen ik het idee van de digitale vrijmibo had, wilde ik daar een goed doel aan koppelen. Het Rode Kruis doemde al snel op: die organisatie doet tijdens de coronacrisis erg veel goed werk en verdient onze steun.”