Volledig scherm

‘Door geluksroute Eindhoven iedereen gelukkiger’

EINDHOVEN - Tijdens de geluksroute op zaterdag en zondag in Eindhoven wordt geluk gedeeld om meer verbinding met elkaar te krijgen en Eindhoven mooier te maken. Deelnemers delen een attentie, massage of een knuffel om het geluksvirus te verspreiden.

De Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. Zaterdag en zondag doen diverse geluksbrengers mee om van Eindhoven een nog mooiere en gelukkigere stad te maken. Iedere deelnemer deelt iets om het geluk te verspreiden. Dat kan een massage zijn, een knuffel met dieren, een speciale attentie, een kaart, een hartje en nog veel meer. 

Hilde Jacobs zit dit jaar voor het eerst in de organisatie. ,,Ik heb bij een eerdere editie meegedaan met mijn praktijk. Het was zo'n mooie dag. Toen de vraag kwam of ik mee wilde helpen heb ik het gelijk gedaan. Binnen het kernteam werkt iedereen mee om het geluk te verspreiden. We gaan op zoek naar verbinding. De co-creatie is heel mooi. Zo ontstaan mooie contacten. Bij mij is het geluksvirus al toegeslagen." Jacobs geeft zondag massages in het groen bij het Philips de Jongh Parkpaviljoen. ,,Iemand opdat moment geven wat hij nodig heeft, daar word ik gelukkig van."

Steven de Brouwer van 'Intensie, massages met volle aandacht', in de Achtse Barrier, doet voor het eerst mee. Hij zoekt het geluk in de aanraking. ,,Het is een mooi initiatief. Verspreid het geluk en laten we lief zijn voor elkaar. Aanraking is een levensbehoefte. Vandaag en morgen wil ik mensen geluk laten ervaren door aanraking en ze iets moois geven met de energie die ik doorgeef." Carla de Cuijper heeft net een massage gekregen van de Brouwer. ,,Ik ervaar een grote rust die over me heen komt. Je voelt de energie. Het valt bijna niet uit te leggen. Ik ga heerlijk relaxt naar huis, dat is mijn stukje geluk."

De Brouwer: ,,Ik merk aan de mensen wat ze nodig hebben. Ik voel dat het goed is. Ik geef geluk als geluksbrenger, maar ik krijg geluk als geluksplukker."

Het volledige programma voor zaterdag en zondag en de deelnemers is hier te vinden.