Hoogbouw in Eindhoven: De wand Wal-Stadhuisplein-Begijnenhof maakt plaats voor woningbouw, waarschijnlijk in torenvorm, onder de naam Citywall. Linksonder staat het Stadskantoor; hier maakt eigenaar Certitudo plannen voor mogelijk een woontoren tot 160 of 175 meter. Rechtsboven, op het adres Begijnenhof 35, naast het kantongerecht, wil NedBel ook een 120 meter hoge woontoren bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogbouw in Eindhoven: De wand Wal-Stadhuisplein-Begijnenhof maakt plaats voor woningbouw, waarschijnlijk in torenvorm, onder de naam Citywall. Linksonder staat het Stadskantoor; hier maakt eigenaar Certitudo plannen voor mogelijk een woontoren tot 160 of 175 meter. Rechtsboven, op het adres Begijnenhof 35, naast het kantongerecht, wil NedBel ook een 120 meter hoge woontoren bouwen. © Ronald Otter

Drie plannen voor woontorens op Stadhuisplein in Eindhoven

EINDHOVEN - Rond het Stadhuisplein in Eindhoven verrijzen de komende jaren zeker drie (woon)torens. In het geruchtencircuit circuleren hoogtes van 100, 130 en zelfs 160 of 175 meter. Maar eerst moet supervisor binnenstad Winy Maas een stedenbouwkundige visie schrijven. Daar moeten dan alle plannen die in de maak zijn aan voldoen. 

 1. Voetbalfans in Eindhoven en Helmond keren zich tegen relschoppers, overwegend rustige avond in Oost-Brabant
  PREMIUM

  Voetbal­fans in Eindhoven en Helmond keren zich tegen relschop­pers, overwegend rustige avond in Oost-Bra­bant

  EINDHOVEN/HELMOND - Voetbalsupporters in verschillende steden keerden zich dinsdagavond tegen de relschoppers. Voor zover waren er in de loop van de avond in de regio geen meldingen van grootschalige rellen en vernielingen zoals in de afgelopen dagen. In Eindhoven verzamelden PSV-fans zich dinsdagavond bij hun thuishonk De Aftrap om dat indien nodig te verdedigen. In Helmond gaven ze een statement af en in Den Bosch kwam het tot overleg tussen de politie en fans.
 2. ‘We gaan zeker tientallen relschoppers identificeren’: politie eerst achter plunderaars en geweldplegers aan
  PREMIUM

  ‘We gaan zeker tientallen relschop­pers identifice­ren’: politie eerst achter plunde­raars en geweldple­gers aan

  EINDHOVEN - Politie Oost-Brabant ontving en verzamelde zoveel beelden van relschoppers die zondag huishielden in de Eindhovense binnenstad dat de rechercheurs het nog niet kunnen bijbenen. Het gaat om honderden foto’s en filmpjes, alleen al uit Eindhoven en Den Bosch. ,,Het is mega veel. Keihard werken.” Dat zegt chef van de regionale recherche Toine van Loenhout.
 1. Burgemeester Mikkers geeft speech: 'Het doet pijn in het hart om de stad zo vernietigd te zien'
  Play

  Burgemees­ter Mikkers geeft speech: 'Het doet pijn in het hart om de stad zo vernietigd te zien'

 2. Wendy en Michiel steunen agenten met kroketten en kaassoufflés na rellen
  Play

  Wendy en Michiel steunen agenten met kroketten en kaassouf­flés na rellen