Volledig scherm
Inzittenden auto dwingen weggebruikers op A67 te stoppen om ze daarna op te lichten. © Politie Eersel

Drietal dwingt weggebruikers op A67 te stoppen om ze daarna op te lichten, aangehouden na achtervolging

UpdateEINDHOVEN - De inzittenden van een auto die vorige week donderdag werd achtervolgd door de politie, hebben die dag op de A67 tussen Lierop en Eindhoven weggebruikers gedwongen te stoppen om ze vervolgens op te lichten. Dat meldt de politie op Facebook.

De politie is op zoek naar mensen die donderdag 13 juni op dat stuk van de A67 hebben gereden. De auto, een rode Peugeot met een Engels kenteken, stond daar op de vluchtstrook. De inzittenden probeerden andere weggebruikers met gevaar voor eigen leven te laten stoppen. 

Dat deden zij door een mobiele telefoon aan te bieden, in ruil voor geld. De politie legt desgevraagd uit: ,,Een automobilist werd vanaf de vluchtstrook gesommeerd om te stoppen. Vervolgens kreeg de bestuurder de vraag of hij een iPhone aan wilde nemen voor geld, want dit had de bestuurder in het buitenlands voertuig nodig.”

Aanhoudingen in Eersel

De bestuurders die aangesproken werden reden op dat moment tussen Lierop en Eindhoven. De drie inzittenden zijn later die dag bij Eersel aangehouden na een achtervolging over de A67. Tijdens de achtervolging raakten drie politieauto’s beschadigd.