Duo aangehouden voor ontvoering Eindhovenaar (33), beelden opgedoken van buurtbewoner

video + updateEINDHOVEN - In Utrecht zijn maandagnacht twee mannen van 39 en 46 jaar uit Den Haag aangehouden voor de ontvoering van een 33-jarige man uit Eindhoven. Het slachtoffer is zelf ook aangehouden voor een ander strafbaar feit. 

Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie ervan uit dat het incident verband houdt met een conflict in het criminele milieu.

De politie ontving maandagavond rond 23.00 uur diverse meldingen van een man die in de Harpstraat in Eindhoven tegen zijn wil in een auto zou zijn meegenomen. Buurtbewoners gaven bij de politie aan dat zij een man hadden horen roepen. Agenten troffen in de Harpstraat enkele bezittingen van de man aan. Zijn auto stond met de achterklep open geparkeerd. Dankzij buurt- en sporenonderzoek werd duidelijk in wat voor auto de Eindhovenaar was meegenomen.

Beelden van de ontvoering

Er zijn beelden opgedoken van het moment dat de man ontvoerd wordt. Lees verder onder de video.

Achtervolging

De auto werd opgespoord en vervolgens in de Utrechtse wijk Overvecht rond 03.00 uur tot stilstand gedwongen. Volgens een buurtbewoner werd er heel hard ‘blijf staan’ geroepen, waarna er vier à vijf schoten werden gelost. De verdachten probeerden te ontsnappen. Bij de achtervolging van één verdachte werden door de politie waarschuwingsschoten gelost. De verdachte werd later in de bosschages aangetroffen en aangehouden. 

Slachtoffer gewond

De andere verdachte werd samen met het slachtoffer in de auto aangetroffen en opgepakt. Het slachtoffer was gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook het slachtoffer is volgens de politie als verdachte aangehouden voor een ander strafbaar feit. 

Beide mannen uit Den Haag zitten vast voor verhoor. De politie zoekt getuigen en extra camerabeelden uit de omgeving van de Harpstraat.

Twee verdachten zijn aangehouden na een achtervolging die volgde op onderzoek van de technische recherche in de Harpstraat in Eindhoven.
Volledig scherm
Twee verdachten zijn aangehouden na een achtervolging die volgde op onderzoek van de technische recherche in de Harpstraat in Eindhoven. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Verschillende voorwerpen worden onderzocht.
Volledig scherm
Verschillende voorwerpen worden onderzocht. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
Er lag onder meer een schoen op straat.
Volledig scherm
Er lag onder meer een schoen op straat. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel
De politie doet onderzoek.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek. © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel