Volledig scherm
PREMIUM
Stilte voor de storm zondag bij de TU/e. Vanaf maandag nemen tweeduizend eerstejaars ‘de stad over’. © Fotopersburo van de Meulenhof BV/René Manders

Duurzaam dronken op introductieweek TU/e

EINDHOVEN - Voor alle eerstejaars TU-studenten start maandag de introductie. Een week die behalve een kennismaking met elkaar, studie en stad óók in het teken staat van duurzaamheid. Eindhoven gaat de strijd aan wie de meest duurzame intro heeft. 

Tweeduizend eerstejaars TU-studenten nemen vanaf maandag de stad een beetje over. Tot en met donderdag nemen ze deel aan de studentenintro, een week vol nieuwe gezichten en indrukken. Aan het programma is weinig gesleuteld ten opzichte van voorgaande jaren. De kersverse studenten krijgen een mix van educatie en entertainment voorgeschoteld. Er is een eerste kennismaking met hun studie tijdens de businesscage en een informatiemarkt, maar ook meer ontspannende activiteiten als een kroegentocht en biercantus. 

  1. Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikelstenen in Eindhoven
    PREMIUM

    Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikel­ste­nen in Eindhoven

    EINDHOVEN - Het is de tweede keer dat Sonja Khan er speciaal vanuit Israël voor naar Eindhoven komt: het terugplaatsen van vier struikelstenen aan de Pastoriestraat waar haar ouderlijk huis ooit stond. Het huis moest wijken voor de herinrichting van de Pastoriestraat en daarmee moest ook voor de herdenkingsstenen een nieuwe en definitieve plek gevonden worden. De organisatie die in Eindhoven in totaal al 330 zogenoemde Struikelstenen plaatste, hoopt woensdag 18 september op veel belangstelling en steun bij dit bijzondere moment.