groene blokken op de Vestdijk in Eindhoven
Volledig scherm
PREMIUM
groene blokken op de Vestdijk in Eindhoven © FotoMeulenhof

Dwars door Eindhoven rijden over Vestdijk kan straks weer gewoon

EINDHOVEN - Dwars door de stad rijden over de Vestdijk in Eindhoven kan straks weer gewoon. De zogenaamde knip is voorlopig van de baan. Wel moet onafhankelijk onderzoek in 2021 nogmaals uitwijzen dat Eindhoven aan de normen voor luchtvervuiling voldoet. Mochten de uitkomsten van dat onderzoek negatief zijn, dan kan in 2022 alsnog een blokkade voor doorgaand verkeer worden gelegd. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.