Volledig scherm
PREMIUM
De eerste studie voor de toren V op de plek van het portiersgebouw van Strijp-S aan de Philitelaan, bij de Glaslaan/Mathildelaan in Eindhoven. © Spoorzone BV

Een van de hoogste torens op Strijp-S Eindhoven als erfenis van Toon de Koning

EINDHOVEN - Directeur Toon de Koning mag dan afscheid hebben genomen van VolkerWessels en Spoorzone BV, hij laat ook een erfenis achter in Eindhoven. Bij de entree van Strijp-S aan de Glaslaan komt onder meer toren V en ook toren Nico, met 100-110 meter een van de hoogste in Eindhoven, aan de Beukenlaan is weer opgepakt.

Voor het project Nico aan de Beukenlaan op Strijp-S heeft de gemeente de geluidsregels aangepast. Ook is het ontwerp veranderd, zodat de woontoren weer aan alle eisen voldoet; binnenkort volgt een definitief ontwerp, aldus Toon de Koning. Hij heeft zijn functie bij VolkerWessels neergelegd om zich te gaan concentreren op zijn werk voor zijn eigen bedrijf Interesting Vastgoed. In die functie blijft hij betrokken bij drie andere projecten op Strijp-S: de torens T en V en kantoorgebouw U die moeten verrijzen rechts en links van de Philitelaan bij de Glaslaan.