't Hofke 13 wordt verkocht
Volledig scherm
PREMIUM
't Hofke 13 wordt verkocht © Geert van Elten

Een van de oudste panden van Eindhoven staat te koop

EINDHOVEN - De voormalige boerderij aan ’t Hofke 13 wordt verkocht. De gemeente Eindhoven, eigenaar van het pand sinds 1990, wil het afstoten, zoals ook andere panden waar het zelf geen bestemming voor heeft.

Quote

Het nieuws dat we er uit moesten heeft ons veel stress opgeleverd

Eva Sijbrandij

Het pand werd in 2010 gekraakt, waarna de gemeente met de bewoners afspraken heeft gemaakt over tijdelijke bewoning. Jarenlang is dat goed gegaan. ,,Wij hebben het huis goed onderhouden”, zegt Eva Sijbrandij, die er woonde sinds 2011. In 2015 heeft de gemeente een officieel beheerscontract opgesteld, waarin was afgesproken dat wij eventuele kopers toegang tot bezichtiging moesten verlenen.”

Een paar maanden geleden hoorde ze dat zij en haar partner Remco er uit moesten, vertelt ze. ,,Dat was nadat een ambtenaar gezien had dat ik in verwachting was. Het heeft ons veel stress opgeleverd.” Op 10 april werd dochter Annaïs geboren. Op 1 augustus heeft het gezin eieren voor zijn geld gekozen en is verhuisd naar Friesland. De gemeente wil uit privacyoverwegingen geen reactie geven. Wel bevestigt een woordvoerder dat het pand te koop staat.