De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het zorgtechnologieconcern in november om meer tests gevraagd rond de problemen met beademingsapparatuur voor thuisgebruik door apneupatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het zorgtechnologieconcern in november om meer tests gevraagd rond de problemen met beademingsapparatuur voor thuisgebruik door apneupatiënten. © Getty Images/iStockphoto

Eerste tests Philips in slaapapneu-kwestie: ‘Geen langdurige gevolgen voor de gezondheid’

EINDHOVEN - De meest gebruikte teruggeroepen slaapapneuapparaten van Philips stoten geen gevaarlijke hoeveelheden chemische gassen uit. Dat blijkt volgens het concern uit de testresultaten van onafhankelijke testlaboratoria en andere externe deskundigen. 

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”