Volledig scherm
Het Philips Stadion, de thuishaven van PSV © Ronald Otter

Eerste tijdelijke stadionverboden voor roken in Philips Stadion in Eindhoven

EINDHOVEN - PSV heeft twee supporters die het rookverbod in het Philips Stadion hebben overtreden een tijdelijk stadionverbod opgelegd. Ze mogen twee wedstrijden niet naar de thuiswedstrijden van de voetbalclub. Dat laat woordvoerder Thijs Slegers weten.

Sinds de aanvang van dit seizoen geldt er in het stadion een algeheel rookverbod. Zowel op de tribune als in de rest van het stadion. Volgens Slegers is er eerst een periode gewaarschuwd als supporters toch een sigaret opstaken. ,,In die periode zijn ook de notoire volhouders in kaart gebracht en nu is het moment daar dat we over zijn gegaan op handhaven.” 

Balans

Volgens Slegers wordt het rookverbod in het algemeen goed nageleefd. Wat de sancties zijn voor rokers die ook na een tijdelijk stadion verbod gewoon blijven roken kon hij nog niet zeggen. ,,In de winter maken we de balans op en gaan we bekijken hoe we qua straffen verder gaan.”

PSV voerde het rookverbod dit jaar in in navolging van clubs zoals Ajax en Vitesse. Bij FC Eindhoven en Helmond Sport geldt vooralsnog een ontmoedigingsbeleid maar per komend seizoen geldt er in alle voetbalstadions van clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie een rookverbod. De clubs hebben dat eerder dit jaar afgesproken na overleg met de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij.