Volledig scherm
PREMIUM
De Eindhovense Ankie van Velthoven is een van de gehandicapten die een week eerder protesteerde tegen het nieuwe beleid voor huishoudelijke hulp (archieffoto).

Eindhoven biedt alleen duidelijkheid voor bezwaarmakers huishoudelijke hulp

EINDHOVEN - Alleen de ouderen en zieken die bezwaar hebben gemaakt tegen het Eindhovense beleid voor huishoudelijke hulp krijgen straks alsnog helderheid over hoeveel uren hulp ze krijgen. Alle circa 4.500 anderen krijgen dat niet, evenmin als mensen die een nieuwe Wmo-aanvraag indienen.

Sinds een jaar heeft de gemeente Eindhoven een nieuw beleid voor huishoudelijke hulp. Dit is versoberd. Omdat de gemeente is afgestapt van indiceren in uren is de mate waarin ouderen, zieken en gehandicapten er hierdoor op achteruitgaan onduidelijk. Sinds drie maanden ligt er een uitspraak van de hoogste rechter dat de honderden gemeenten die zo'n beleid voeren - naast Eindhoven ook bijvoorbeeld Best en Helmond - dit moeten veranderen en weer uren moeten vermelden.

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.