Oud papier in Sint Servaasweg.
Volledig scherm
Oud papier in Sint Servaasweg. © Irene Wouters/DCI

Eindhoven krijgt blauwe kliko's voor oud papier, stad wil afval beter gaan scheiden

EINDHOVEN - Met het invoeren van blauwe containers voor oud papier en karton hoopt Eindhoven het scheiden van afval een impuls te geven. Dit staat in een voorstel aan de gemeenteraad. De containers komen waarschijnlijk in 2022 beschikbaar voor alle bewoners van laagbouw.

 1. Ruud van Nistelrooij schrok niet van het woord crisis bij PSV: ‘Wij vonden het intern namelijk al crisis’
  PREMIUM
  met video

  Ruud van Nistel­rooij schrok niet van het woord crisis bij PSV: ‘Wij vonden het intern namelijk al crisis’

  Trainer Ruud van Nistelrooij van PSV zag zaterdagavond dat PSV weer een beetje kleur op de wangen kreeg, na een 2-0 zege op Go Ahead Eagles in het Philips Stadion. ,,Er is geen hosanna”, zei hij. ,,Maar hier kunnen we weer mee vooruit. Na afgelopen week had ik daar ook vertrouwen in, want ik zag nog aanknopingspunten. Door de resultaten kwam er wel druk op deze wedstrijd”, vertelde hij na het thuisduel van PSV.
 2. Een praatje in de trein, daar zijn wij forenzende Nederlanders niet zo van
  PREMIUM
  Column

  Een praatje in de trein, daar zijn wij forenzende Nederlan­ders niet zo van

  Hij had donkere krullen, een ringetje door zijn neus en keek me aan toen ik naast hem kwam zitten op het laatste stoeltje in het halletje van de overvolle trein. Het was niet de gebruikelijke vluchtige scan waarmee reizigers analyseren wat voor een vlees ze in de kuip hebben. Nee, hij was duidelijk uit op een praatje. Maar daar zijn wij forenzende Nederlanders niet zo van, dus staarde ik demonstratief naar mijn schoenen.