Burgemeester John Jorritsma tijdens de persconferentie in Eindhoven.
Volledig scherm
Burgemeester John Jorritsma tijdens de persconferentie in Eindhoven. © Kees Martens/DCI Media

Eindhoven: ondernemers kunnen belastingen later betalen

EINDHOVEN - Alle Eindhovense ondernemers kunnen hun belastingen later betalen. Dat heeft de Eindhovense wethouder Marcel Oosterveer (VVD) van financiën donderdagmiddag bekend gemaakt. Volgens Oosterveer geldt die maatregel voor alle gemeenten in Brabant. 

Uitstel betekent evenwel geen afstel, aldus de VVD-wethouder. De belastingen, zoals de onroerende-zaakbelastingen en ook de toeristenbelasting, moeten later wel betaald worden. 

Met dit besluit volgt Eindhoven het woensdag uitgebrachte advies van de voorzitters van de drie Veiligheidsregio's. Die hadden al opgeroepen tot uitstel van het innen van belastingen. Ondernemers zijn door de crisis hard getroffen doordat ze vanwege de corona-crisis hun inkomsten van het ene op het andere moment vrijwel volledig hebben zien wegvallen. 

Volgens de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu (PvdA) van werk hebben de afgelopen twee dagen 1100 zzp’ers een uitkering aangevraagd bij het ondernemersloket van de gemeente, dat eerder deze week openging. Volgens Torunoglu krijgen zij zo snel als mogelijk is een uitkering. Als ze een gezin hebben is dat 1500 euro per maand, als ze alleenstaand zijn is dat 1200 euro.  

Beeld van de persconferentie donderdagmiddag in Eindhoven.
Volledig scherm
Beeld van de persconferentie donderdagmiddag in Eindhoven. © Kees Martens/DCI Media
  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.