Erik van Merrienboer (rechts) was als gedeputeerde aanwezig toen minister Kajsa Ollongren in 2019 de Woondeal met Eindhoven kwam tekenen in gebouw TQ op Strijp-T. Ook wethouder Yasin Torunoglu (links) zette zijn krabbel onder de overeenkomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik van Merrienboer (rechts) was als gedeputeerde aanwezig toen minister Kajsa Ollongren in 2019 de Woondeal met Eindhoven kwam tekenen in gebouw TQ op Strijp-T. Ook wethouder Yasin Torunoglu (links) zette zijn krabbel onder de overeenkomst. © Jean Pierre Reijnen

Eindhovenaar Van Merrienboer van het zand naar de Zeeuws-Vlaamse klei in Terneuzen

EINDHOVEN - Hij was al ambtenaar en wethouder in Eindhoven en gedeputeerde in Noord-Brabant. In mei wordt Eindhovenaar Erik van Merrienboer nu burgemeester in Terneuzen. In Zeeland. Pardon, in Zeeuws-Vlaanderen. ,,Want dat is echt iets anders", aldus de Eindhovenaar. 

 1. ‘Rockorkestje’ Komatsu mag podium Effenaar op: ‘Eindhovenser kan bijna niet’
  PREMIUM

  ‘Rockor­kest­je’ Komatsu mag podium Effenaar op: ‘Eindhoven­ser kan bijna niet’

  EINDHOVEN - Het is nog moeilijk voor te stellen, maar zondag 25 april wordt er in de grote zaal van de Effenaar weer opgetreden voor publiek. 130 zittende mensen aanschouwen die avond een - direct uitverkocht - optreden van de Eindhovense stonermetalband Komatsu. ,,Ze hadden voor iedere andere artiest kunnen kiezen, maar de keuze is op ons gevallen. Dat voelt goed”, weet bassist Martijn Mansvelders.
 2. Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen
  PREMIUM

  Elektrisch vliegen vanaf Eindhoven Airport: Duitsland is de wens maar eerst naar Groningen

  EINDHOVEN - Bremen, Stuttgart, Hamburg en als het even kan ook München: als het aan Eindhoven Airport ligt, zijn die steden straks te bereiken met commerciële elektrische vluchten. Maar in 2026 begint een proef op de luchthaven nog bescheiden met twee of drie dagelijkse vluchten naar Groningen. In eerste instantie zal worden gevlogen met toestellen die geschikt zijn voor maximaal negen passagiers.
 1. Gakpo: 'Na de snelle 1-0 moeten we het tempo hoog houden'
  Play

  Gakpo: 'Na de snelle 1-0 moeten we het tempo hoog houden'

 2. Testen voor toegang tot monument niet populair: 'Gaat voor ons niet werken'
  Play

  Testen voor toegang tot monument niet populair: 'Gaat voor ons niet werken'