Volledig scherm
Op aanraden van een vrouw die in was voor een wilde avond had een Eindhovenaar ook GHB in huis gehaald. De vrouw kwam niet opdagen, wel een man. © Politie.nl

Eindhovens seksfeestje eindigt in messteek

DEN BOSCH - Wat een avondje vol drank, drugs en vooral seks moest worden, eindigde februari vorig jaar voor een 31-jarige  Eindhovenaar in de politiecel. Hij had een man gestoken die zich aan hem vergrepen had.

De Eindhovenaar had een triootje voor ogen. Hij kreeg via internet contact met een man die zijn vriendin zou meenemen. Deze had een eigen telefoon. Toen de Eindhovenaar  haar belde klonk ze dolenthousiast. Ze vroeg hem om voor wat lekkers te zorgen en dat werd GHB. Op haar aanraden nam de man zelf alvast een goeie slok. Toen er even later werd aangebeld stond alleen de andere man voor de deur. De vriendin zou later komen.

De twee dronken wat en keken een filmpje maar volgens de verdachte ‘werd hij opeens wakker’. Hij lag naakt tegen de andere man aan. Die had inmiddels seks met hem gehad. De verdachte was totaal van de kaart en wilde de man uit huis hebben. Toen deze niet meteen ophoepelde, pakte hij een mes en stak toe.

Lapje

Het slachtoffer bekende bij de politie dat hij de man voor het lapje had gehouden. Er was helemaal geen vriendin, hij nam zelf de andere telefoon op met een hoog stemmetje. Maar: er was geen ongewenste seks geweest. Ze hadden zich tegoed gedaan aan drugs en aan elkaar waarna de verdachte opeens begon te steken.

Officier van justitie Mart de Bruijn geloofde dat verhaal niet. Er stond poging doodslag op de tenlastelegging, maar hij vroeg daar zelf vrijspraak voor. Wat overbleef was zware mishandeling, goed voor een flinke celstraf maar voor deze ene keer vond De Bruijn dat niet nodig. De maximale werkstraf van 240 uur, met drie maanden voorwaardelijk, was voldoende. Advocate Marie-Jose Beukers wilde ook die van tafel. Het ging om zelfverdediging van een ‘begrijpelijk erg oversture’ man en de paar weken dat hij in voorarrest zat waren meer dan genoeg.