Volledig scherm
© ANP XTRA

Eindhovense drugsdealer die via het dark web handelde krijgt vier jaar cel

DEN BOSCH - De rechtbank zet Eindhovenaar Paul van P. vier jaar achter tralies. Ze ziet hem als dealer in hard- en softdrugs, via internet. Hij kreeg in bitcoins betaald en is ook schuldig aan witwassen. Bezit van 60.000 euro vals geld is niet bewezen.

De man (35) werd opgespoord na tips van de Duitse justitie die iemand zocht die contact had met dealers op het dark web, het criminele deel van internet. Hij noemt zich Godfather en volgens officier Walter Kupers is dat Paul van P. De Eindhovenaar ‘handelt in bitcoins’, maar er klopt niets van zijn financiën. Bij een huiszoeking vond de politie, tot haar verrassing, zestig kilo hennep. Twee kilo amfetamine zat verzendklaar in pakketjes voor het buitenland. En dan was er nog een envelop met 600 valse honderdjes.

De man zelf had gezegd dat hij alles voor ‘anderen’ even zou bewaren en die hadden het nooit opgehaald. Dat gelooft de rechtbank niet. Ze gaf hem vier van de vijf geëiste jaren cel. Van P. kan nog een ontneming verwachten die vele tonnen zal bedragen.