Volledig scherm
Zanger Lirical in zijn clip Mbappe. © Screenshot video

Eindhovense Mbappé-zanger Lirical tekent contract bij Sony Music

EINDHOVEN - Bijna een jaar na het onverwacht enorme succes van het lied Mbappé tekent de Eindhovense zanger Waïl Ali - beter bekend als Lirical - een platencontract bij Sony Music. De talentvolle muzikant kan met het sterke label achter zich zijn nieuwe platen veel beter aan de man brengen. 

Met dank aan de voetbalsters van het Nederlands Elftal ging de hit Mpabbé vorig jaar door het dak. Zij zongen het lied regelmatig, ook op sociale media. Zo vaak dat de Franse wereldvoetballer Kylian Mbappé zelf reageerde op Twitter. Het lied werd uiteindelijk meer dan vijf miljoen keer afgespeeld op Spotify en meer dan een miljoen keer op YouTube. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Eerste Eindhovenaar

Na deze hit bracht Lirical nog twee nummers naar buiten - vooralsnog wat minder grote hits. Maar de Eindhovenaar wil zeker geen eendagsvlieg worden. Des te beter het uitkwam dat de Nederlandse tak van het internationale label Sony hem benaderde. ,,Ze zochten wat nieuwe artiesten en hadden mij op hun lijstje staan‘’, zegt de 27-jarige zanger. ,,Ze hielden mijn Instagram in de gaten en hebben wat van mijn aankomende releases beluisterd.‘’ 

Zo werd hij naar eigen zeggen de eeste Eindhovenaar met een contract bij het platenlabel. ,,En vergeet er niet bij te zeggen dat ik de eerste Sudanees ben”, zegt hij. ,,Ik voel me van allebei. Ik kom uit Eindhoven én Sudan.”

Het wordt voor hem geregeld

Zijn nieuwste track komt binnen twee weken uit. Waar Lirical in het verleden alle promotie zelf moest regelen, wordt dat nu voor hem gedaan. ,,Sony zorgt ervoor dat hij straks overal staat waar hij moet staan. Bij radiostations, in de juiste Spotify-lijstjes.” Waarschijnlijk gaat Lirical er dan ook beter aan verdienen. ,,Als je een half miljoen streams hebt op Spotify, krijg je zo'n 1500 euro. Vanaf de miljoen 4000 euro, en dat wordt zo steeds meer.‘’ Daarnaast verdient hij nu zijn geld met festivals, als I love Urban in mei in de AFAS Live. 

Volledig scherm
Zanger Lirical tekent zijn contract bij Sony Music Nederland. © Privé