Het Eindhovense college van B en W. Van links naar rechts Aline Zwierstra (gemeentesecretaris), Rik Thijs, Yasin Torunoglu, burgemeester John Jorritsma, Renate Richters, Stijn Steenbakkers, Marcel Oosterveer en Monique List.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Eindhovense college van B en W. Van links naar rechts Aline Zwierstra (gemeentesecretaris), Rik Thijs, Yasin Torunoglu, burgemeester John Jorritsma, Renate Richters, Stijn Steenbakkers, Marcel Oosterveer en Monique List. © Gemeente Eindhoven

Eindhovense stadsbestuur moet wel de vaart erin houden

EINDHOVEN - Juist op het moment dat het Eindhovense stadbestuur dacht te gaan kunnen investeren in de stad, sloeg de coronacrisis in volle hevigheid toe. En ook al kan Eindhoven financieel gezien inmiddels wel weer tegen een stootje, er zijn toch nog wel wat redenen voor zorg.  

 1. Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water
  PREMIUM
  Video

  Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water

  IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Bijvoorbeeld in de IJzeren Man in Eindhoven, Berkendonk in Helmond, de Oosterplas in Den Bosch en de Galderse Meren in Breda. Het zwemmen is zo populair dat veel ijszwemclubs vol zitten. Soms willen er wel veertig mensen meedoen aan een duik in het koude water. Dan wordt het moeilijk om je aan de coronaregels te kunnen houden. Dus wordt er ook veel gezwommen in nieuwe, kleinere clubs. Of alleen. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken?
 1. 45 boetes uitgedeeld bij grote politiecontrole langs A2 bij Zaltbommel na ingang avondklok
  Play

  45 boetes uitgedeeld bij grote politiecon­tro­le langs A2 bij Zaltbommel na ingang avondklok

 2. De avondklok zorgt voor lege straten in Tilburg
  Play

  De avondklok zorgt voor lege straten in Tilburg