Volledig scherm
F-16 landt op Vliegbasis Eindhoven © Joris van Boven

F-16's oefenen tien dagen lang vanaf Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN - Op Vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagochtend drie F-16's geland. Later vandaag volgen er nog zeven meer. De toestellen zijn tot en met maandag 16 december hier gestationeerd, in verband met een oefening, aldus een woordvoerder van de vliegbasis. 

De straaljagers van Vliegbasis Volkel vliegen niet in de weekends en door de week tot uiterlijk 22.45 uur. De oefenvluchten gaan rond 10.00 's morgens van start. 

De Eindhovense vliegbasis, waar Hercules transportvliegtuigen zijn gestationeerd en het KDC10 tankvliegtuig, geldt als ‘uitwijkveld’ voor F-16's en helikopters. ,,Van tijd tot tijd moeten procedures, bevoorrading, logistiek en het aftanken ook op de uitwijkvelden worden beoefend", aldus de woordvoerder. Daarmee worden operaties tijdens uitzendingen naar het buitenland getraind. 

,,Kort gezegd gaat het hierom: wat neem je mee aan materialen? In Eindhoven hebben we, anders dan in Volkel, niet alles standaard bij de hand, gereedschappen bijvoorbeeld. En ook de taxibaan hier is net even anders.”  

  1. Rechtszaak schroevendraaiersteker: ‘Helmonder geschopt op hoofd terwijl hij bewusteloos was’
    PREMIUM
    Live via twitter

    Rechtszaak schroeven­draai­er­ste­ker: ‘Helmonder geschopt op hoofd terwijl hij bewuste­loos was’

    EINDHOVEN - Twee jonge Belgen staan vandaag terecht voor een zware mishandeling. Een Helmonder kreeg ruim een jaar geleden in de nacht van oud op nieuw een schroevendraaier in zijn oog. Gruwelijk, natuurlijk. Maar volgens de twee was het slachtoffer zeker zo schuldig wegens een eerdere ruzie. Volg hieronder de rechtszaak via de live tweets van Max Steenberghe.